Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smitte etter helvetesild

Spørsmål

Jeg er en mann på 72 år, som forrige fredag fikk et utbrudd av helvetesild i ansiktet. Etter å ha oppsøkt lege, fikk jeg vite at jeg var smittebærer av vannkoppevirus og 3 «sårmerker» viste seg i ansiktet. Blemmene, som oppsto, tørket inn, men nye blemmer oppsto på samme sted uten at sårmerkene ekspanderte vesentlig.

Jeg fikk smertestillende middel (Altermol 500mg/30mg)7 1-2 tabletter daglig pluss tabletter mot Herpes Zoster (Valtrex 500mg) også 2 ganger daglig. Nå er jeg mye bedre ettersom smertene så og si er borte, men mitt spørsmål er dette:

Hvor lenge er jeg smittefarlig, ettersom jeg har levd i fullstendig isolasjon fra venner og bekjente i 8 dager??

Er blitt deprimert av isolasjonen, er dessuten pensjonist uten jobb å gå til, er alene uten kone eller barn og har bare en søster!).

Mann 72
Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner dette har vært kjedelig. Vi anser herpes zoster å være smittsomt inntil det siste såret har lukket seg. Så når huden ser normal og lukket ut uten sår er det ingen grunn til noen isolasjon. Det smitter også kun direkte via hudkontakt, så de fleste lever helt normalt under sykdommen, men dekker til området med plaster. Fint at smertene er over, og forventer da du blir raskt 100% igjen.

Håper svaret var til hjelp!