Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter ved samleie

Spørsmål

Hei! Jeg har så lenge jeg har vært seksuelt aktiv, dvs 15 år, hatt problemer med smerter under samleie på den måten at jeg på et tidspunkt ofte sprekker opp i mellomkjøttet. Hvis jeg er veldig kåt eller vi bruker ekstra god tid på forspill er det mindre sannsynlig at dette skjer, men kan skje også da. Jeg kjenner det som om jeg får en rift, og det er også synlig når jeg ser etter.Eliten rift ytterst i skjeden mot mellomkjøttet. Heldigvis leges det jo raskt, men det ødelegger gleden ved seksuallivet! Ingen leger har klart å si hva dette skyldes.. har du noen gode råd?

Kvinne 38
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Smerter ved samleie er et relativt vanlig problem. Det kalles noen ganger vulvodyni. Jeg synes du bør undersøkes ved en vulva poliklinikk. Det finnes noen få i Norge på de største sykehusene. De er spesialisert på slike problemer, og har ofte både gynekolog og hudlege. En bør utelukke spesielt to tilstander som heter lichen sclerosus og lichen planus. Disse kan gi gjentagende sårhet, rift og ubehag over tid. Din fastlege kan henvise deg for det. 


Hvilken behandling man velger avhenger av lokalisasjon og hvordan det ser ut. Ofte proves en kortison salve over en lengre periode, med mål om at huden blir noe mykere. Xylocain gel er en reseptfri krem som noen bruker som bedøver huden. 


Jeg tenker det viktigste vil være at du får en skikkelig vurdering på en vulva poliklinikk. Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-