Smerter ved samleie

Spørsmål

Hei! Jeg har så lenge jeg har vært seksuelt aktiv, dvs 15 år, hatt problemer med smerter under samleie på den måten at jeg på et tidspunkt ofte sprekker opp i mellomkjøttet. Hvis jeg er veldig kåt eller vi bruker ekstra god tid på forspill er det mindre sannsynlig at dette skjer, men kan skje også da. Jeg kjenner det som om jeg får en rift, og det er også synlig når jeg ser etter.Eliten rift ytterst i skjeden mot mellomkjøttet. Heldigvis leges det jo raskt, men det ødelegger gleden ved seksuallivet! Ingen leger har klart å si hva dette skyldes.. har du noen gode råd?

Kvinne 38

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Smerter ved samleie er et relativt vanlig problem. Det kalles noen ganger vulvodyni. Jeg synes du bør undersøkes ved en vulva poliklinikk. Det finnes noen få i Norge på de største sykehusene. De er spesialisert på slike problemer, og har ofte både gynekolog og hudlege. En bør utelukke spesielt to tilstander som heter lichen sclerosus og lichen planus. Disse kan gi gjentagende sårhet, rift og ubehag over tid. Din fastlege kan henvise deg for det. 


Hvilken behandling man velger avhenger av lokalisasjon og hvordan det ser ut. Ofte proves en kortison salve over en lengre periode, med mål om at huden blir noe mykere. Xylocain gel er en reseptfri krem som noen bruker som bedøver huden. 


Jeg tenker det viktigste vil være at du får en skikkelig vurdering på en vulva poliklinikk. Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn