Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i skulder og hevelser i huden- Tromboflebitt

Spørsmål

Hei. Jeg har drevet aktivt med styrketrening i mange år. For noen år siden begynte jeg å kjenne smerter i skulder og nedover bicepsen og stråler ofte videre ned armen. Kjenner spesielt smerten på øvelser som skråbenk og litt i vanlig benkpress, kjenner det spesielt i øvelsen skråbenk med manual, så kuttet skråbenk og kuttet ned på benkpress. Kjenner det også visst jeg har treningsfri, men føles ikke en typisk smerter, men mer senebetennelse følelse eller muligens litt sviktfølelse, noe i den duren, men føles ikke ut som jeg er svakere i den skulderen. Treningsnivået har vært veldig opp og ned disse årene. Så merker ekstra smerter når jeg kommer opp på toppnivå, noe som nok er logisk. Jeg har vært til lege og han mente det kunne være skiveprolaps i ryggen, da jeg og har smerter midt i ryggen. Så han har henvist meg til MR i neste måned. Men det jeg egentlig lurer på, er at jeg får noe som stikker ut av huden flere plasser på skulderen(se bildene) det føles som sener eller noe stikker ut. Jeg kan presse dem inn igjen på plass, og det føles litt vondt, og de stikker ut igjen med jevne mellomrom. Legen jeg gikk til hadde aldri sitt dette før og visste ikke hva det var. Det kommer ikke bare når jeg trener. Nå har jeg tatt pause fra trening i en uke og det kommer fortsatt. Så spørsmålet mitt er om du vet hva det er? og om det er lurt for meg å trene i mellomtiden frem til MR. Takker for svar!

Mann 28
Svar

Hei,


Forstår at du lurer på hva dette er! 

Utfra sykehistorien er det vanskelig å si sikkert hva dette er. Siden dette kommer og går høres det ikke ut som noe farlig. 

Det ser ut som at forandringen ligger under hudnivået. En mulig forklaring kan være at det er noen lokale forandringer i karene dine i dette området. Det kan dreie seg om en overfladisk tromboflebitt. Hvis det viser seg å være dette, kan det forklare smertene dine. 

Det optimale vil være å ta en ultralyd av karene dine når forandringene er på det mest uttalte. Hvis det er mulig fremprovosere dette så vil det kanskje la seg gjøre. 

Håper dette var til noe hjelp og ønsker deg god bedring.