Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Småsår

Spørsmål

Det spretter ut sånne småsår på leggene bak på låret ,og på ryggen . De klør ikke ,er ikke ubehagelig ,bare iriterende at de er der . Blitt en del alkohol i sommer ,og lite mat ,,er gbp operert. Fastlegen min visste ikke hva det var . Jeg bruker ingen medisiner ,heller ikke vitaminer ,bortsett fra B12 i sprøyteform .var litt lite av B12 sist jeg målte ,så skal ta den litt oftere ,alle andre prøver var bra . Jeg er dame på 64 år

Kvinne 64
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Listen over mulige årsaker er lang. Vanligst vil være små keratoser. Det er ru flekker i huden som kan være rød og noen ganger betent og gi et lite sår. de er ikke farlige. Diagnosen kan kun stilles sikkert ved en undersøkelse av huden. Hadde utslettet klødd ville man vurdert andre årsaker slik som lichen planus eller en hudinfeksjon som skabb. 


Så hva bør du gjøre? 

Når det ike klør kan du gjerne prøve å behandle dette selv i første omgang. Locobase LPL krem kan være til stor hjelp, og er en fuktighetskrem som bedrer overflaten. Hvis det blir et sår kan du ta på en sårkrem som heter brulidin her. Skulle dette tilta, vil riktig fremgangsmåte være å oppsøke en hudlege. En vil da kunne ta en liten biopsi fra utslettet. Det er ofte til stor hjelp i å stille en sikker diagnose. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-