Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Små utvekster på penis

Spørsmål

­Hei, jeg er en mann i vanlig fysisk form, har et generelt vanlig liv. Jeg har hatt samme seksualpartner i tre år nå, men her om dagen oppdaget jeg en liten hud-flik under forhuden på penis(Høyere side sett ovenfra). Den er lokalisert rett under selve penishodet(på innsiden) når forhuden er trukket tilbake. Den stikker kanskje ut 1 millimeter ut fra huden.

Mann 26
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Ut fra bildet er det ikke lett å stille noen sikker diagnose, ikke minst fordi bildet ikke kan forstørres i tilstrekkelig grad. Mannen kan ha flere forskjellige typer utvekster helt normalt forekommende på penis, spesielt i området der glans slutter og penisskaftet begynner. Noen er mindre mens andre kan være noe større. Terminologien synes også å være noe uklar siden flere av utvekstene forekommer å være nokså like. Alle menn har talgkjertler i området og de ligger som oftest i hudens plan, både langs penishodets begrensning og på selve hodet, av og til også i den tilgrendende forhuden. Blir de litt mer fremtredende kalles de av og til for pearly penile papules, altså penile papler, disse skal ikke behandles. Får noen av disse en forhorning kan de særlig hos yngre menn rage litt i høyden og da kalles de for spicula glandis, de skal heller ikke behandles. Størrelsen på disse kan variere hos en og samme mann og mellom forskjellige menn. 


Små godartede utvekster kan også være angiokeratomer eller Fordyce spots, de kommer oftest på pungen og er godartede, de trenger heller ingen behandling. 


Sist, men ikke minst kan jo condylomer eller kjønnsvorter forekomme i området;- men de utvekstene bildet viser minner ikke om det. For å få en avklaring synes jeg du skal la en hudlege se på disse og få stillet en sikker diagnose. Lykke til !