Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Små klumper i huden

Spørsmål

Hei jeg er en mann i 30-årene. Det siste året har jeg opplevd at jeg har fått et par «klumper» rundt forbi. 1. Jeg har 2stk tilsvarende klumper som vist på bilde. Disse er begge på låret. De hverken klør eller svir. Mener jeg hadde en tilsvarende på magen. Den har forsvunnet. Den svidde litt, men var nok på grunn av irritasjon fra strikket på boxeren. 2. Jeg har også fått noen prikker på penis. Disse er heller ikke til irritasjon, og har nok ikke noe med de på låret å gjøre, da de ikke ligner noe. Hva kan det være, og hvordan kan jeg bli kvitt det?

Mann 34
Svar

Hei, 


Det er flere muligheter hva dette kan være. Ved små klumper på penis, samt mage og lår vil man vurdere mollusker som en vanlig årsak. Det er en helt ufarlig virusinfeksjon, som forsvinner av seg selv, eller man kan fryse de bort. En ser da typisk en liten klump i huden, og hvis man titter nøye er det noen ganger et lite hull i midten. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-mollusker.html


For å stille en slik diagnose med sikkerhet må man se deg på en undersøkelse. En vil da også kunne ta stilling til behandling. Av andre mindre sannsynlige årsaker vil man også vurdere herpes. Det er et virus som kan komme og gå i områdene. Her vil man typisk få en sviende blemme, som forsvinner i løpet av 1-2 ukers tid. Så en bør kunne skille disse ad ganske enkelt. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-