Skabb

Spørsmål

Hei. Jeg fikk påvist skabb i slutten av mars, etter å ha klødd i ca. en måned. Jeg og samboer har behandlet oss med Nix to ganger, vasket og pakket bort klær, dyner, sko og prøvd å ta alle forholdsregler. Jeg vet at det er vanlig å klø i ettertid, men stresser veldig over det og synes jeg har fått flere røde prikker på hånden etter at behandling nr. 2 ble utført. Er det et tegn på at skabben ikke er borte? Eller reagerer kroppen med dette uten at skabben nødvendigvis lever på kroppen lenger? Har fått en rød prikk helt nederst på håndflaten mellom to steder det tydeligvis har vært ganger fra midden og en nede på yttersiden av håndleddet.

Kvinne 29
Svar

Hei,

Jeg skjønner at du er bekymret og at du tenker på muligheten for at det kan være en skabbinfeksjon. Bildet du har lagt ved viser et utslett som ikke er uttalt. Jeg kan ikke se forandringer som passer bra med skabbganger. For å undersøke dette nøye vil en hudlege bruke et dermatoksop (lite mikroskop) og forsøke å pirke ut skabbmidden. Det vil gi en sikker diagnose.

Det kan være flere årsaker til kløe og utslett etter gjennomført behandling. Du lurer på om kroppen reagerer uten at skabben er på kroppen lenger. Det er en mulighet.  Kløe etter skabbinfeksjon er ikke uvanlig. Denne kløen vil bli svakere med tiden. Denne kløen kan behandles med fuktighetskremer, allergitabletter. Noen vil ha nytte av å smøre med Eurax, som kjøpes reseptfritt på apoteket.  

Selv om utslettet ditt ikke er helt typisk for en skabbinfeksjon er en mulighet vedvarende skabb infeksjon grunnet dårlig gjennomført behandling eller at du er smittet på nytt.  Det er mange små ting man skal tenke på nåer man gjennomfører behandlingen. se denne artikkelen og denne artikkelen

Tenker at det kan være lurt å smøre med fuktighetskrem morgen og kveld samt forsøke ut Eurax. Hvis plagene øker på er det lurt å kontakte legen din for ny vurdering. 

Håper dette var til litt hjelp. Ønsker deg lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-