Sirkelformet utslett

Spørsmål

Har lenge vært plaget med sirkelformede sterkt kløende utslett på kroppen og da spesiellt beina. Utslettene varierer i størrelse fra en femtiøring til en femmer og er rød i kantene. Noen flasser lett i midten. Har samtidig stivhet og lett svie i hodebunn/panne. Mister en del hår på kroppen og håret kjennes porøst og virker lett knekt. Er forholdsvis stiv i nakken og hoven i lymfekjertler i lysken. Er dette en form for soppangrep? Har hund og katt. Dersom det er snakk om sopp, hvordan er prognosene for at håret gror ut igjen?

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Noe av det vanskeligste vi får spørsmål her på Lommelegen er hudforandringer. Det er fordi hudsykdommer er et veldig visuelt fag, og diagnosen kan være ganske umulig å stille uten å ha sett utslettet.

Din beskrivelse kan godt passe med et soppangrep, men det er en rekke andre mulige diagnoser. Har du psoriasis i familien? Har du nylig hatt infeksjoner? Er det slik at forandringene kommer og går?

Her er det nok ikke noen mulighet for å få en sikker diagnose uten at du viser utslettet til legen din. Du kan alternativt forsøke deg med reseptfri soppsalve for å se om det gir effekt, men du må holde ut en del uker for å være sikker på at forandringene er tilstrekkelig behandlet til at de forsvinner.

Hvis det er sopp vil håret vokse ut igjen. Hvis ikke legen din kan stille en sikker diagnose må du henvises til hudlege.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn