Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sårhet til penis. Balanitt.

Spørsmål

Hei Har i lengre tid vært rød og sår helt ytterst på forhuden. Det er vondt når jeg drar forhuden tilbake. Har smørt meg med forskjellige salver, men det hjelper ikke. Kan dere dere hjelpe meg ? Er 76 år

Mann 76
Svar

Hei,

Du har lagt ved et bilde som viser forandringer som passer med balanitt. Det er mange årsaker til balanitt. Årsakene er blant andre: Infeksjon med bakterie eller sopp, anatomiske forhold med feks trang forhud, irritasjon med overdreven vask og bruk av såpe, hudsykdom som for eksempel  atopisk eksem, psoriasis, kontakteksem, talg eksem, lichen. 

Siden det er såpass mange årsaker til balanitt, er det vanskelig for meg å gi deg et godt råd uten å ha snakket med deg og undersøkt deg. Du kan prøve å smøre med en krem som inneholder ichthammol til kvelden og fuktighetskrem til morgenen (disse  kan kjøpes reseptfritt på apoteket). Hvis det ikke bedrer seg innen en ukes tid  er det lurt å oppsøke legen din eller en hudlege for vurdering, undersøkelse og for å starte med riktig behandling. Håper dette var til hjelp!