Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår under øyet

Spørsmål

Hei, Etter en periode med forkjølelse har jeg nå fått et infisert sår under høyere øyet. Infeksjonen har spredt seg videre ned til kinnet. Det er kun åpent sår under øyet og området ved kinnet gjør kun vondt hvis man legger press på det. Kunne du svart på hva dette er, hva som er årsaken (har hatt dette flere ganger tidligere) og hvordan jeg behandler det? behandler det p.t. ved å påføre Bruledin sårsalve. Ved tidligere hendelser har jeg også fått en antibiotika kur.

Mann 27
Svar

Hei, 


1. Fra bildet ser dette ut som du skriver et infisert sår. I de aller fleste tilfeller vil man kunne behandle dette uten å gi antibiotika. Et fint regime er å vaske med klorhexidin morgen og kveld, og bruke brulidin krem. 


2. Hvis rødheten sprer seg til et større området, huden blir varm eller man får feber bør man oppsøke lege. Ser ingen tegn til det på bildet. Da vil man ofte måtte ta antibiotika. 


3. Hvis såret er kommet på samme sted flere ganger er en herpes infeksjon en mulig årsak. Akkurat som man kan få sår på leppene, vil noen få sår andre steder i huden. Da vil som regel problemet begynne med en liten blemme, som senere danner et sår. Hvis det skjer i fremtiden igjen, kan din fastlege ta en pinneprøve og undersøke for det. 


Håper svaret var til hjelp! 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-