Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rosacea i kinnene?

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvilke hudsykdom dette er og hvordan jeg kan behandle dette? Mistenker rosacea. Har hatt problemet i ca 1,5 år. Jeg kan kjenne stikking når jeg er ute i vind og føler problemet har spred seg mer og mer. Jeg hadde kun på ene kinnet, men ser nå at jeg har begynt å 1-2 prikker på den andre kinnet også. Håper det er noe jeg kan bruke for å behandle dette eller om jeg må ha lys/ laser behandling. Det begynte veldig konsentrert på ene kinnet men har nå begynt å spre seg mer utover (oppover og nedover ) i samme området. Ingen smerte når jeg tar på kinnet. Forverres med sol og varme. Håper på rask svar☺️

Kvinne 28
Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Beskrivelsen og bilde passer godt med Rosacea type 2. Jeg synes du bør oppsøke en hudlege der du bor så du får satt opp en behandlingsplan.

1. Det kviseliknende og nuppete utslettet vil typisk behandles medisinsk. I første omgang med kremer, hvorav reseptbelagte alternativer er rozex, soolantra eller finacea. Ofte gis også en tablettkur med tetracyclin. Hos de med langvarige plager vurderes hormonell behandling og isotretinoin. Valg av behandling må invidualiseres.

2. Laser hjelper kun mot sprengte blodkar og rødhet. Det er ofte lurt å behandle kviseutslettet først. Hvis rødhet vedvarer kan det bli aktuelt i etterkant.

3. Finn en dagkrem på apoteket med solfaktor lagd for rosacea.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-