Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

RØDHET

Spørsmål

Vet du om betablokkere kan gi effekt, eller er dette noe man kanskje ikke burde bruke? Jeg rødmer stadig vekk, og synes det er irriterende. Så at du skrev at jeg kunne prøve mirvaso, men blir hvit i ansiktet av den. Jeg hadde da prøvd BBL laser, og det hadde hjulpet på den permanente rødheten, men selve flushingen blir jeg ikke kvitt. Diskuterte det litt med fastlegen, og han nevnte at Pranolol kunne hjelpe, men var visst mange bivirkinger, i følge det jeg leste. Tror du gjentatte behandlinger med laser er til hjelp, eller ikke? Leste om noe som het ets operasjon mot rødming, men finner ingen som driver med det. Vet du noe om det? Er ikke konstant rød, men i det siste har det vært mer. Går på lymecyclin, og fluconazol som jeg tar 2 av en dag per uke i 3 uker.

Mann 22
Svar

Hei,

Jeg er usikker på om betablokkere vil kunne ha effekt på plagene dine, men siden rødming er noe situasjonsbestemt kan det hende at du kan oppleve effekt. Hvis fastlegen tenker at dette kan ha effekt, er det en mulighet å prøve det en kort stund for å se om plagene blir mindre uttalte. Betablokkere har bivirkninger så mulig effekt må veies opp mot dette. Jeg kjenner ikke til noen som driver med operasjoner for rødming. 

Rødhet i hud er det mange som opplever å være plaget av. På apoteket har de fuktighetskrem som inneholder noe grønt pigment som kan kamuflerer rødheten noe. Hvis du ikke har forsøkt det, kan det være noe du kan forsøke.

Håper dette er til noe hjelp for deg!