Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rødhet i huden

Spørsmål

Hei. Har vel hatt dette "problemet" hele livet, men tenkte å høre om hva årsaker kan være. I blant f.eks hvis jeg har vært ute en hel dag, så blir jeg ofte veldig rød i kinnene, øret, øverst på brystet og halsen. Fra jeg var barn har jeg alltid iblant blitt svært rød i ansiktet, men er ikke konstant. Er ikke noe som plager meg mye, men hadde vært fint å ikke bli rød i ansiktet iblant. Har tidligere brukt litt pudder, men sluttet med det. Tror ikke huden blir god av det. Er litt tilfeldig når dette skjer, men typisk også hvis jeg er litt nervøs. Passer dårlig å bli rød i ansiktet, når jeg selv ikke føler meg særlig nervøs. Har i det siste skjedd når jeg kommer hjem om kvelden, men har som sagt ikke fast mønster i dette. Har du noen tips til hva som kan gjøres? Eventuelt om det er noen produkter man kan bruke mot dette? Verken moren eller faren min blir slik rød i ansiktet. Har ellers ingen sykdommer eller allergier, såvidt jeg er bekjent. Legger ved 2-3 bilder samt et da jeg var barn. Ble nesten mer rød som barn, i følge vedlagt bilde. Finnes det også noe kosmetisk behandling mot dette? Som er langvarig eventuelt? Eller hvert fall som kan hjelpe på litt. Tar gjerne i mot tips om eventuelle kremer.

Mann 22
Svar

Hei, 


Dette ser ut som noe vi kaller keratosis rubra pilaris facei. Det er en helt ufarlig hudtilstand. Plagene som ledsager er rødhet i huden og tendens til flushing (rødming). 


1. Rødhet i huden kan behandles med dagkremer som demper rødfarge. Rosaliac UV på apoteket er et godt alternativ. Man kan prøve laser for å dempe rødfargen. Effekten er dog variabel. Noen har god effekt, og andre ikke. Man vet ikke før man har prøvd. Her må du oppsøke en hudlege eventuelt hvor du bor. 


2. Rødming kan noen ganger bedres ved bruk av et antihistamin. Du kan forsøker zyrtec. Det finnes sterkere medisiner også, men disse kan ha bivirkninger og er på resept. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-