Rødhet i hud

Spørsmål

Hei, Jeg har et oppfølgingsspørsmål til dette (røde kinn) https://www.lommelegen.no/hud/utslett/legesvar/utslett-i-armhule-og-rodhet-kinn/71617643 Jeg så at du skrev at Mirvaso ofte vil prøves. Jeg hadde time hos fastlegen nylig for noe annet, så spurte i samme slengen om å kunne prøve det ut. Jeg er ganske sikker på at det har fungert. Jeg var ute i går kveld, og da ble jeg ikke noe særlig rød når jeg kom inn i varmen (slik jeg alltid blir). Har brukt kremen to dager på rad, men ikke i dag. Kom hjem rundt 19:00 i dag, og nå er jeg ganske rød som vanlig. Synes jeg virker enda mer rød nå, enn tidligere. Er nesten som et mønster ved siden av nesen og utover mot kinnene. Kan vel omtrent se blodårer på hver side av nesen. Leste at rødmen kan forverres noe. Nå er det vel ikke rosacea jeg har, men den andre tilstanden du skrev om. Blir alltid rød når jeg kommer hjem om kvelden, eller hvis jeg er noe stresset f.eks. Mirvso funker, virker det som, men det er jo en "midlertidlig løsning". Jeg blir fremdeles rød om kveldene, hvis jeg ikke bruker den. Hvordan er det laser eventuelt fjerner dette? Skjønt det som om man fjerner blodkar, eller annet, men hvor går blodet gjennom da? For min del trenger jeg ikke å bli kvitt absolutt all rød farge, men vil bli kvitt en del, siden det er irriterende. Tenkte at jeg kunne prøve mirvaso nå som jeg var hos fastlegen, men blir nok laser som neste løsning. Er det en permanent løsning, eller kan det være at man må ta nye runder med laser hvert år? Blir dyrt i lengen hvis jeg skal opprettholde det. Så du skrev at man ikke er garantert bedre resultat, men hvis man fjerner noe, så blir det sikkert litt bedre. Er ikke rød hele dagen, men ofte etter at jeg har kommet inn fra ute f.eks. Legger ved bilder igjen. Har også et "vanlig" bilde der jeg ikke er noe spess rød, så ser man sammenligning. Tenker å ordne en time hos deg / dere denne mnd.

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Det er bra at lokalbehandlingen med Mirvaso (brimonidin) hjelper! Den kan du fortsette å bruke.


Laser på kar har en vedvarende effekt på karet som behandles. Laserapparatet sender ut stråler som tas opp av blodcellene, overfladiske kar vil da fjernes. Det er vanlig å ta mer enn en behandling med laser når man behandler kar. De karene som er fjernet vil ikke komme tilbake. Det å fjerne noen kar vil sannsynligvis kunne minske rødheten og vil kunne hjelpe deg noe.


Håper dette var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-