Røde prikker på leppene

Spørsmål

Hei. Jeg har noen røde prikker på leppene, samt at i «rynkene» over leppene er det synlige blodårer. Synes det har blitt mer av det i det siste. Hva kommer dette av? Alder eller sykdom?

Kvinne 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Dette høres ikke ut som noen sykdom. Noen er disponert for å få synlige sprengte blodkar, og de kan forekomme på overleppen. De som er arvelig disponert kan vi se dette problemet i ung alder slik som deg. Jeg får jo ikke sett deg, men sprengte blodkar ses som små røde prikker, eller streker, som avblekes ved trykk. En test er å ta en glassplate og trykke mot huden. Hvis de forsvinner helt, er det en blodåre. Hvis flekkene er røde, flassete og ikke avblekes vil man vurdere andre muligheter slik som eksem eller en solskade (aktinisk keratose). Dette er enkelt å avklare ved en undersøkelse av huden. 


Så hva bør du gjøre? 

Jeg ville oppsøkt en hudlege der du bor. Da får du bekreftet diagnosen. Hvis det er noe som plager deg er blodkar enkelt å fjerne. Avhengig av type gjøres det enten med laser, eller bruk av en varmespiss (hyfrekator). 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn