Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Røde prikker på huden, feber, migrene - mulig elveblest

Spørsmål

Hei, jeg har fått problemer med røde prikker på huden min. For 3 dager siden begynte jeg å kjenne på mild migrene og feberfølelse, men dette gikk over i dag. I dag våknet jeg opp med røde prikker på kroppen. De klør ikke, men merket at hodebunnen min klødde veldig i dusjen i dag. De er lokalisert på bryst og mage og drar seg litt lengre med også. Prikkene er helt flate, og er ikke vonde på noe sett. Merket ikke til noen prikker i går, og virker som om de har spredd seg/blitt fler i løpet av dagen. Spredningen kan man se på bildene.

Mann 18
Svar

Hei,

Du har større hudområder som er påvirket av utslettet. Utslettet ser ikke veldig hissig ut. Du beskriver feber og hodepine før utslettet kom. Jeg tror at utslettet er en immun reaksjon på en virusinfeksjon du kan ha hatt. Jeg synes utslettet kan ligne utslettet man ser ved elveblest. Et slikt utslett vil ofte gå gradvis tilbake. 

Det du kan gjøre er å smøre inn huden morgen og kveld med fuktighetskrem. Du kan også kjøpe allergitabletter reseptfritt på apoteket og ta en daglig i en ukes tid. Er det ingen bedring av utslettet innen en uke, eller utslettet øker på, er det lurt å kontakte lege for vurdering. 

Håper dette var til hjelp! Ønsker deg god bedring!