Røde merker og blemmer under forhuden

Spørsmål

Hei. For en del år tilbake oppdaget jeg noen røde merker under forhuden og noen små blemmer. Jeg dro til et helsesenter hvor hun jeg snakket med trakk konklusjonen at dette var herpes typ 1. Antagelig smittet via munnsex. Dette slo jeg meg omsider til ro med, men nå har jeg begynt å bli usikker på om dette stemte. Utslettene kommer i forbindelse med uhygene. Det skal ikke så mye til før jeg ser røde merker eller blemmer i noen tilfeller, men Dette forsvinner fort etter vask. Grunnen til at jeg ikke har oppsøkt lege er at det ikke har vært noen stor plage bortset frå litt kløe når det oppstår. det har aldri etterlatt seg sår og har vært helt greit å leve med, men nå lurer jeg like vel på hva det kan være og hvordan det kan behandles.

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det vanlige er at når man som helsearbeider stiller diagnosen herpes, så sørger man også for at det blir tatt prøve av det man som helsepersonell mener er herpes, slik at pasienten kan få vite det med sikkerhet. Men det gode er at det aldri er for sent å ta slike prøver. Neste gang du får dette som du lurer på hva er på penis, så skal du så snart som mulig oppsøke legen og få tatt prøver;-  slik du skriver så kan herpes på ingen måte utelukkes. Du tenker at en smule overbærenhet med renhold etc. i seg selv kan fremkalle det du har og det er sikkert mulig, men siden du nevner at rødheten kan være ispedd blemmer, så er herpes simplex type 1 eller 2 en nærliggende og ikke usannsynlig diagnose. 


En stor andel av dem som blir smittet med herpes får det fra noen som selv ikke er klar over at de har herpes. Herpes kan være veldig lite typisk og bare ha ørsmå utbrudd som forsvinner raskt. Ofte blir dette ikke oppfattet av personen som herpes og følgelig blir diagnosen ikke stilt. 


Hvordan du ellers skal forholde deg til dette før diagnosen herpes er utelukket er ikke godt å si noe helt sikkert om siden du ikke har lagt ved noe bilde av det du har, men en konsistent fuktighetskrem et par ganger daglig er ofte et godt middel for å forebygge rødhet og eventuelt flassing i regionen øvre del av penis/penishode. Dessuten bør man alltid være tilbakeholdende med såpe i området, vanlig daglig renhold behøver ikke medføre mer enn forsiktig fjerning av løsere masser med fingrene og etterfølgende skylling i lunkent vann, samt altså påføring av fuktighetskrem. God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-