Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rød kviselignende og flassende hud

Spørsmål

Har rødlig hud med kviselignende utslett og flassende hud. Noe synlige blodårer på nese og kinn. Blir mye bedre om sommeren når jeg får sol i ansiktet (bruker alltid høy solfaktor). Hva kan dette være? Finnes det noe alternativ til sol? Vil jo ikke ha solskadet hud.

Kvinne 43

Kvinne 43
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Problemene du beskriver med rødhet, uren hud og flass er alle noe av det vanligste vi ser som problemstilling. Sol er som du skriver ikke en god behandling, og det finnes helt sikkert mange alternativer. Det første man må gjøre er å avklare årsaken. Tenker da spesielt på 2 vanlige hudtilstander under. 


1. Rosacea er en veldig vanlig hudsykdom. Her får man rødlig hud, tendens til sprengte blodkar og et gjentagende kviseliknende utslett i kinn. Hvis man leser om rosacea vil det ofte stå at sol gjør det værre, men hos mange kan det også være motsatt. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-rosacea.html


2. Seboreisk eksem kjennetegnes av rød og flassende hud, særlig rundt nese, indre del av kinn, noen ganger øyenbryn, bak ører og hodebunn. Det blir værre om vinteren, og bedres av sol. 


https://www.oslohudlegesenter.no/seborreisk-eksem.html


Så hva bør du gjøre? 

Du bør ta turen innom en hudlege. I første omgang for å få en diagnose, og satt opp en plan for behandlingen. Tilstandene over behandles ulikt, og det finnes kremer på resept for begge. Hos de som er hardere rammet finnes det også tablettbehandling som har god effekt. Hva gjelder sprengte blodkar kan de enkelt fjernes i dag med laser. 


Håper svaret var til hjelp!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-