Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rød kul i hodebunn

Spørsmål

Hei jeg har oppdaget en liten rødaktig kul, på hodebunnen. Jeg har gjort undersøkelser på nett og sammenlignet bildene mine med bilder på google. Jeg har nå begynt å lurer på om det kan være basaliom, men er ikke sikker. Du har vel kanskje et bedre svar? Jeg vurderer å ta kontakt med legen, siden hvis det skulle være noe galt så er det beste å være tidlig ute.

Mann 17
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Som du skjønner er det ikke mulig å gi noe sikkert svar uten å ha sett deg. Jeg har laget en liste under over de mest sannsynlige årsakene. Det riktige du gjør er å oppsøke legen din (eller gjerne en hudlege). En vil da få tatt en hudprøve, eller fjernet hele forandringen på timen. 


1. Dermal nevus er en utstående godartet føflekk. De er vanlig i hodebunn og ses som en ruglete opphøyning. En vil da forvente at den har vært der over lengre tid. 


2. En vanlig vorte kan oppstå i hodebunn som en ny flekk som kommer raskt. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-t-%C3%98%E2%80%A6-vorter.html


3. Seboreisk keratose er talgvorte en ofte kommer i hodebunn. De ses som en ru flekk. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-seborreiske-keratoser.html


4. Basaliom er en snill type hudkreft. De kan ses som en kul i hodebunn slik du beskriver. Basaliom vil dog typisk ramme i en høyere alder. Et basaliom er ikke farlig så lenge de tas bort tidlig, og de sprer seg aldri. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-a-g-basaliom.html


5. Du skriver ikke hvor raskt denne forandringen kom. Hvis den oppstå plutselig og er rødfarget, vil et pyogent granulom være en mulighet. Det er en ufarlig blodkarforandring. 


https://www.oslohudlegesenter.no/pyogent-granulom-hid-218.html


Så hva bør du gjøre? 

Gjør som du skriver selv. Oppsøk en lege, og få den fjernet / sjekket. Det er en veldig enkel prosedyre. Så slipper du bekymringen, og man vil også bli kvitt forandringen samtidig. Håper svaret var til hjelp! 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-