Reagerer på bading i klorvann

Spørsmål

Hei. For ca et halvt år siden var vi på overnatting på hotell, og dagen etterpå dro vi i badebasseng og var der i ca 2-3 timer. Da vi kom opp fra bassenget , hadde jeg et kløende utslett på mage, under bryst, underarmene og på siden av lårene. Utslettet ble etter hvert utstående fra huden og ekstremt kløende, så jeg valgte å dra til legen etter noen dager og da fikk jeg cetirizin tbl for å minke kløen. Utslettet varte ca en uke. Neste gang jeg dro i badebasseng fikk jeg også utslett på armene som var under huden, ikke kløende, og som ble borte bare timer senere. Dette har skjedd de siste gangene jeg har vært i basseng, sist i går da jeg fikk uslett på bena som gikk bort like etterpå. Det jeg lurer på er om det kan være klor jeg reagerer på. Grunnen til at jeg nevnte vår hotellovernatting var at jeg i den senere tid har begynt å lure på om sengeklærne på hotellene kan være vasket/ tilsett klor for å holde på den hvite fargen, og at det var det som var grunnen til mitt første store utbrudd av utslett.
Om ikke lenge reiser vi til utlandet , og lurer på om jeg bør unngå å bade i basseng , og om jeg evnt må ta med egne sengeklær.


Svar

Hei.

Du har nå såvidt jeg forstår, ved flere anledninger utviklet utslett og kløe etter opphold i klorvann. Det tyder absolutt på at huden din ikke liker klorvann, og da er det nok et naturlig valg å la være å bade i klorvann. Du kan selvfølgelig teste det flere ganger for å bli helt sikker i din konklusjon, om du ønsker. Der finnes ingen undersøkelser eller annet som kan bekrefte eller avkrefte dette, det er utelukkende noe du selv finner ut ved å teste det ut.

Du skal nå til utlandet og lurer på om du må ta med egne sengeklær. Det synes jeg høres unødvendig ut. For du er for det første slett ikke sikker på om det var noe med sengeklærne den gangen du var på hotell og badet og fikk utslett, det kan jo absolutt ha vært klorvannet.
Og i tillegg så er det ingen grunn til å tro at de bruker samme vaskemiddel, skyllemiddel e.l. på det hotellet du var sist, som på det hotellet du skal nå.

Ha det bra.