Psoriasis og tatovering

Spørsmål

Hei! Vurderer å ta tatovering. Min far har psoriasis. Har ikke noe tegn til det selv.
Er det mulig om det får utslag på meg om jeg tar tatovering ?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Du vil ikke øke risikoen din for psoriasis ved å ta en tatovering.

Hos personer som allerede har psoriasis, kan man en sjelden gang oppleve å få et utslett i tilknytning til tatoveringen. Det kalles en "kobner reaksjon". Enhver liten skade eller irritasjon i huden, kan føre til psoriasis i samme området. Det er dog midlertidig, og skjer kun et mindretall.

Håper svaret var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-