Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prikker på kroppen - en barnesykdom

Spørsmål

Hei mitt barn har fått noen prikker på kroppen, han har hatt vannkopper fra før av. De er hovedsakelig i ansiktet og ryggen et par på lårene. Hva kan det være ?

Mann 7
Svar

Hei,


Du har lagt ved et bilde som er litt uklart men viser et sirkulært rødt område som kan se ut til å være litt opphevet midt i. Utslettet er i ansiktet, rygg og lår. Du forteller også at barnet har noen allergier fra tidligere.

Det er dessverre vanskelig for meg  å gi deg en diagnose som kan forklare plagene til barnet ditt.  Jeg vil komme med noen innspil til hva det kan være. Utslett hos barn er vanlig og ofte flyktig. Utslettet kan være infeksjonsutsløst eller allergisk/autoimmunt. Flere barnesykdommer arter seg med et småprikket utslett. En barnesykdom som kan ha utslett som ligner er tredagersfeber. Da vil barnet ha hatt feber i forkant av utslettet. Elveblest er forbundet med allergiske sykdommer og vil kunne gi et utslett som kan ligne. Utslettet vil gi kløe. 

Er allmenntilstanden hos barnet ditt bra kan du se dette litt an, hvis allmenntilstanden er påvirket eller barnet er plaget av utslettet bør du oppsøke lege.

Håper dette var til noe hjelp! Ønsker barnet ditt god bedring!