Perioral dermatittt

Spørsmål

Hei! De to siste ukene har jeg slitt med utslett under munnen. Det flasser, svir og er nuppete. I starten smurte jeg det med kortison, men etter å ha søkt på nett ble jeg bombesikker på at jeg har perioral dermatitt. Jeg sluttet derfor gradvis med kortison-smøringen. Kortisonet hjalp å dempe utslettet, men det forsvant ikke helt. Etter å ha sluttet, blusset det opp igjen (egentlig som forventet), Legen tok en virus-prøve av området, nevnte ordet «herpes», og skrev ut salven «Fuicidin» til meg. I pakningvedlegget til denne står det at jeg ikke skal bruke salven dersom jeg har eksem rundt munnen (perioral dermatitt).

Kvinne 19
Svar

Hei, Jeg er enig at utslettet du har passer med perioral dermatitt. Infisert eksem kan også ligne litt på utslettet ditt. Litt om perioral dermatitt: Det er en vanlig tilstand. Kvinner er mest utsatt. Risikofaktorer for å utvikle perioral dermatitt er bruk av kortisonkremer, bruk av sminke produkter til hud. Det kan passe med at du har brukt kortison krem til ansiktet og at det ble verre da du sluttet med kortison.Første linje behandling er å unngå all kortisonkrem til ansikt og bruk minst mulig produkter til ansikt. Når plagene er uttalte og vedvarer til tross for denne førstelinjebehandlingen er det aktuelt å behandle med reseptbelagte produkter. Utslettet ditt er utbredt så det kan hende at det tar lang tid før effekten av førstelinjebehandlingen inntreffer.  Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-