Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Perioral dermatitt hos barn?

Spørsmål

Hei, datteren vår er 5 år gammel hun har påvist atopisk eksem og flere allergier som peanøtter eple og egg. Men i tillegg til dette har hun nå i hele høst hatt et utslett rundt munnen og litt oppover mot nesa som er rødt og kviselignende. Det klør ikke men kan svi til tider. Har hatt atopisk eksem fra hun var 3 mnd så har brukt kortison på kroppen fra og til i de verste periodene, men dette utslette rundt munnen ser ikke ut som atopisk eksem og gir seg verken med kortison eller fete kremer som vi fikk beskjed av fastlege, har egentlig bare blitt verre. Sender ved et bilde av utslette. Vet du hva dette kan være? Takknemmlig for svar da hun synes det er sjenerende da det er i fjeset.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Atopisk rammer ofte området rundt munn. Det ses som tørt og flassende utslett som klør. Det finnes andre typer utslett man kan få i samme området. Hvis man får et kviseliknende utslett i nesefure og hake bør man vurdere perioral dermatitt. Det er en ufarlig tilstand, men behandlingen er ulik. Her vil ofte en kortisonfri eksemkrem være til hjelp. Kortison kan noen ganger være en utløsende årsak for perioral dermatitt. Du kan lese mer her.

https://noskinproblems.com/perioral-dermatitis-treatment-causes-and-symptoms/
https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-perioral-dermatitt.html

Oppsøk legen deres, så får man tatt en vurdering av dette, samt lagt opp en behandlingsplan. Hvis det er perioral dermatitt bør man endre behandlingen fra kortisonkremer. Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-