pachydermodactyly

Spørsmål

Hei. Jeg spurte deg i februar angående noe tykkelse som jeg har rundt 3-4 pip ledd i venstre hånd. Du sa deg enig i at det kunne være "pachydermodactyly" som jeg tror jeg har. Du skrev at noe som kenacort / kortison? kunne være en ufarlig prøve. Jeg har lest at noe som heter triamcinolone injection har klart å redusere hevelse rundt leddene i noen saker. Er denne type injeksjon noe du har hørt om? Og som du eventuelt tror kan virke. Jeg har også spurt en revmatolog hos lommelegen, og vært en gang til på Diakonhjemmet i juni 2018 for å sjekke dette med leddene. Ultralyd og alt viser ingen problemer, men synes fremdeles det er litt plagsomt og ha denne tykkelsen i hud rundt leddene. Er disse injeksjonene noe man kan gjøre hos hudleger som f.eks. deg, eller kreves det mange runder og mye oppfølging? Legger ved bilder av hendene mine, to bilder av det jeg har funnet av resultater etter triamcinolone injeksjoner, og blodprøve resultater fra 2018 og 2016. Den med HLA-B27 er fra 2018, mens den andre lange listen er fra 2016 ( da jeg først ville sjekke opp dette). Journal fra juni 2018. Dette problemet plager meg ikke så fryktelig mye, men er få saker om dette, så driver stadig å leter etter informasjon.

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Fint du har fått avklart at det ikke er noen tegn til underliggende betennelse i ledd eller leddgikt. Dette er hva som er viktig. 


Triamcinolon er det samme som kenacort. det er en veske som inneholder kortison. For tilstanden du nevner finnes det kun noen veldig få rapporter på bruk, og dette av kosmetiske hensyn. Du kan lese mer på linken under: 


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24657023


En hudlege vil ikke starte injeksjoner rundt ledd, da det krever spesialkompetanse, og faller innenfor spesialiteten revmatologi. I rapportene som er publisert oppgir flere at ved gjentatt behandling (2-4) at fortykkede partier blir noe bedre. Det er dog flere som rapporterer om tap av pigment i huden som kan bli permanente, og problemer med temperaturregulering i fingrene i etterkant. Jeg tror de fleste vil tilråde deg å "glemme" dette problemet, uten å starte noen behandling. Hvis et plager deg mye oppsøk en revmatolog privat for disksjon. Hvis man skal prøve kenacort, ville det vært naturlig å forsøke på en finger først, så man ser hvordan huden reagerer. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-