Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Neglproblem

Spørsmål

Hei har i flere år hatt gelenegler men sluttet med dette for 1,5 år siden fordi neglene mine ble veldig svake og myke og de slapp på en måte fra huden helt inn til midt på neglen. Har siden jeg sluttet m gelenegler forsøkt å stelle godt med dem med oljer og ulike forsterkningsmidlet kjøpt henholdsvis på parfymeri og apotek. Holdt på med dette i 1,5 år men det hjelper ikke - blir heller gradvis verre. Er det noe jeg mangler eller finnes der legemiddel å få kjøpt for disse plager?

Kvinne 64
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Jeg tror ikke bruk av gel på neglene for så lenge siden vil være årsaken til problemene i dag. Det første man bør gjøre er å ta en neglprøve for å utelukke neglsopp. Det kan gjøres hos din fasltege. Her tar man bort en bit av neglen som sendes til laboratoriet. Skulle man påvise neglsopp kan det behandles med tabletter. Hvis prøven er negativ vil en mulig årsak være psoriasis i neglene. Det er relativt vanlig og gjør at den ytre delen lysner og blir gulaktig. Mange får også små prikker og brune flekker i neglene. Psoriasis i neglene kan behandles med en kortison injeksjon i neglbåndene, som ofte må gjøres flere ganger. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg synes din fastlege kan ta en neglprøve først for å utelukke sopp. Skulle denne være negativ bør du henvises til en hudlege for vurdering av videre behandling. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-