Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mulig genital Herpes?

Spørsmål

Heisann.. har fått ett utslett rett ved min vagina, og er i den forbindelse rimelig hysterisk ift om dette kan være en kjønnsykdom. Jeg har gått med kompresjons tights m fransk åpning, og det er mulig denne han gnagd noe. Har mulighet til å sende bilde ... hjelp .. har hatt samme partner over 20-år..

Kvinne 41
Svar

Hei og takk for spørsmålet ditt. Det er litt vanskelig å si hva slags type utslett dette kan være ettersom du ikke forteller noe om andre symptomer. Klør det? Svir det? "Brenner" det? Er det smertefult å tisse? Utvikler utslettet seg til blemmer? Har du det andre steder? 

Utifra bildet du har sendt kan jeg ikke utelukke at det kan være et herpesutslett i tidlig fase. Men dette er som sagt vanskelig å vurdere kun utifra bildet. Dersom det mot formodning skulle være genital Herpes så skal du vite at prognosen er god og at det er en veldig vanlig tilstand. 

Det beste du kan gjøre er få fastlege til å se på det og ta prøver for herpesvirus. Dersom det skulle være Herpes finnes det gode antivirale medisiner som demper symptomene. Men som sagt: dette er kun en antagelse og det er bare en prøve som kan bekrefte om det faktisk er det.

Mvh

Charlotte Lunde