Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mørke flekker på neglen

Spørsmål

Hei Jeg har god fysikk, aktiv, generell god almentilstand men i de siste 2-3 mnd har jeg merket en del forandringer i kroppen som gir meg en følelse av at noe er galt eller i forandring. Gått til behandling for "komplisert post traumatisk stresslidelse" .Moderate rusproblemer som er en del av bildet, fungerer ellers i hverdagen. Jeg har i ca 2 mnd slitt med hyppig vannlating, "lekker" mye etter urinering, urinering tar tid og når jeg må på do så må jeg veldig på do, det blir fort ubehagelig. Har også observert grums i urin, mørk. Kommer og går litt. Urinerer minst 15 ganger daglig, også natt. Avføringen er slik jeg opplever ofte mørk, seig og jeg opplever ofte "behov" for å gå på do men lite kommer. minst 5 ganger daglig. Store smerter i korsryggen og venstre ben. Siste mnd har jeg hatt smerter i venstre lyske og det er vondt å sitte, spesielt hvis jeg sitter fremoverbøyd, en følelse av spreng i venstre lyske. Jeg tok kontakt med min fastlege. Jeg fortalte det samme som her men det ble IKKE urinprøve, heller IKKE blodprøve. Jeg ble sendt til kiropraktor. Smerter i rygg og ben er nå tilbake, problemer med vannlating osv som før. Men så fant jeg 5 mørkebrune/sorte flekker på rad under negl venstre ringfinger (se bilde) Jeg leste litt rundt dette og ser at det i verste tilfelle kan være Lentigo Maligna Melanon, i beste fall sopp, Onykomykose. Jeg hadde Alopesia Areate i 2009 og var skallet i ca 6 mnd etter en stressende periode. Jeg forsto det slik at Alopecia areate kunne ha en eller annen sammenheng med mørke flekker under negl.Min far har diabetes og mor har galleproblemer. Ellers ingen andre kjente sykdommer. Bør disse flekkene sjekkes nøyere ? Bør jeg kreve at legen sjekker ut urinering/avføring/smerter bedre ?

Mann 48
Svar

Hei,


Bildet av neglen din viser fem små, mørke prikker under negleplaten på ringfingeren din. Flekker under neglen er vanligvis ufarlig. Som oftest er det størknet blod etter et lite slag mot neglen.


Du nevner sopp og lentigo maligna. Sopp kan noen ganger sees som misfarging i neglen. Ofte ville man kunne se noe misfarging i området rundt de mørke prikkene, det ser man ikke på bildet du la ved. Så jeg tenker at sopp er mindre sannsynlig.  Lentigo maligna er en type hudkreft. Denne vil øke på i størrelse og vil ikke vokse ut med neglen.


Jeg vil anbefale deg å notere deg hvor  på fingeren de fem prikkene er, og følge godt med på disse ila den neste måneden. Hvis prikkene forflytter seg med negleplaten og vokser ut,  er det et godt tegn! Etterhvert vil prikkene være på enden av neglen og du vil kunne klippe dem av. 


Om prikkene ikke vokser utover, eller om det blir økende misfarging må du ha lav terskel for å kontakte lege for å undersøke nærmere, det vil kanskje bli tatt en vevsprøve.


Du beskriver flere helseplager som jeg umiddelbart ikke ser har sammenheng med funnet på neglen på ringfingeren din. Alopecia areata kan gi neglforandringer, men ikke slike forandringer som du har på neglen din.


Håper dette var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-