Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MØRKE BÅND PÅ NEGL

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvorfor jeg har noen mørke bånd over det hvite på neglebåndet?? Hva kan det komme av?

Kvinne 58
Svar
Hei,
Du har mørke forandringer på neglen over neglbåndet. Jeg forstår det at du har fargeforandringer til den ene neglplaten. Med kun dette til informasjon er det noe vanskelig å gi deg veiledning og råd om hvilken diagnose det kan være og hva du bør gjøre. Jeg kommer derfor med litt generell informasjon.
Det er mange årsaker til endring av fargen på neglplaten. Noen eksempler er infeksjon, som infeksjon med sopp, en hudsykdom, en pigmentforandring, som en føflekk, eller en skade på neglen. Se denne lenken: https://nhi.no/symptomer/hud/neglforandringer-veiviser/.
Jeg vil anbefale deg å notere deg hvor  på fingeren fargeforandringene er, og følge godt med på disse ila den neste måneden. Hvis fargeforandringene forflytter seg med negleplaten og vokser ut,  er det et tegn på at det kan dreie som en skade i neglen. Etterhvert vil forandringene være på enden av neglen og du vil kunne klippe dem av. 
Om fargeforandringen ikke vokser utover, eller om det blir økende misfarging må du ha lav terskel for å kontakte lege for å undersøke nærmere, det vil kanskje bli tatt en vevsprøve.
Håper dette var til hjelp!
Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-