median canaliform dystrophy

Spørsmål

Hei! Har ett spørsmål angående veldig ruglete negler på tomlene mine. Begge tomlene mine har horisontale bølger helt fra roten og opp til toppen. Ganske markante som syntes godt. Har hatt disse i en del år, men aldri sjekket noe rundt det, men har skjønt at negler ofte kan avsløre diverse sykdommer. Er 27 år, god fysisk form og et godt og variert kosthold. For en del år siden var jeg veldig mye dårlig i form av kvalme og slapphet, trøtt og følte meg veldig "nede". Etter en stund tok jeg blodprøver, som påviste intoleranse for gluten og casein, så har kuttet dette fra kosten. Føler til en viss grad at det har hjulpet en del, men føler meg til tider ganske energiløs og uggen i magen. Syns også hukommelsen er litt svekket. Husker dårlig årene tilbake og kan også være bare dager tilbake. Føler og at jeg sliter med og fokusere på enkelte ting. Målt blodtrykk hjemme og ligger på rundt 140/70 når jeg er i rolige omgivelser. Fastlegen har sagt at det er litt høyt.

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Dette ser mest ut som noe vi kaller median canaliform dystrophy. Det er en tilstand som typisk rammer tomler. Årsaken er ikke fullt ut kjent. Hos mange skyldes en tendens til å kløe på neglen, slik at den ikke dannes normalt. Det er ikke tegn på noen sykdom, og påvirkes ikke av kosten. 


 https://pdfs.semanticscholar.org/5cda/31a8d4902eaf923ef7010749161ddd8b3338.pdf 


Prøv i første omgang bevisst å ikke kløe ved neglbåndet. Da kan det noen ganger med tid vokse helt fint ut igjen. En hudlege vil noen ganger forsøke å sette en kortison sprøyte i neglroten. Effekten ved tilstanden er variabel. Håper svaret var til hjelp! 


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-