Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mann med kløe i underlivet

Spørsmål

Jeg har hatt kløe i skrittet en god stund nå og er bekymret for dette. Ser mye røde prikker på hårfestet i skrittregionen. Har også observert at det er to til tre ekstra små hår i samme hårrot til de som er lengre noen steder. Det danner seg fort skorper på hvert hårfeste når jeg klør på det.

Har hatt sopppinfeksjon før men det ser ikke ut som det samme når jeg hadde det. Frykter klamydia men det er veldig rart siden jeg ikke har hatt samleie med noen siden oktober.

Jeg har brukt Lactyd intimvask lenge men dette ser ikke ut til å hjelpe. Klør spesielt ved siden av testiklene og over penis. Har ikke kløe direkte på penis. Hva kan dette være?

Mann 24
Svar

Kløe til skrittet er ikke uvanlig. Det er mange årsaker til at det er kløe til skrittet:

Du nevner lokale plager og plager i forbindelse med håret i underlivet. Du nevner at plagene er anderledes enn da du hadde soppinfeksjn, men utfra det du forteller tenker jeg mest at plagene dine kan komme av en soppinfeksjon. Se denne lenken. Du nevner også at du får noen røde prikker i hårfestet i skrittet. Dette kan høres ut som en follikulitt, en infeksjon i hårsekken. Det kan også komme av en mulig soppinfkesjn. Barberer du deg? Det er lurt å la være å barbere når du har plager, det lettere at man sprer en mulig infeksjon. Plagene dine er ikke typisk for klamydiainfeksjon. Det kan være andre årsaker til dine plager også som for eksempel hudsykdommer som psoriasis eller eksem. Da har man ofte utslett andre steder.

Jeg tenker det er lurt å kontakte lege for å få en riktig diagnose. Legen vil undersøkelse huden og vil sannsynligvis ta prøver. Frem til timen hos legen er det er viktig å unngå kloring, unngå barbering, holde huden tørr og unngå tettsittende undertøy. Smør morgen og kveld med fuktighetskrem.

Håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

LES MER: Kløe og svie i underlivet, hva kan årsaken være?

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-