Lichen Ruber

Spørsmål

Hei
Jeg har fått beskjed om at jeg har fått Lichen ruber. Men jeg fikk ikke med meg hva som kommer til å skje eller hva slags behandling som skal til eller når den forsvinner. Det er mest utslett rundt håndleddet og anklene samt noe på oppover armene. Har ikke fått det i munnen enda , men kan jeg få det senere????Klør endel ellers på kroppen også.
Takknemmelig for svar

Sykdommer: Lichen Ruber, Fibromyalgi, Astma
Medisiner: Symbicort, Cipramil

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Denne sykdommen har ukjent årsak, men gir sterk kløe og røde flekke ri huden med et karakteristisk utseende. Sykdommen kan oppstå hos voksne i alle aldre, men ikke hos barn.

Sykdommen kan ha et langvarig forløp, noen blir kronisk plaget av dette, og det er vanskelig å forutsi hvem som blir plaget over lengre tid. Behandlingen er kortison, enten lokalt eller som tabletter, i utbredte tilfeller i ganske høye doser over tid. Man må unngå tilstander hvor blodårene i huden utvides kraftig, fordi dette senke kløeterskelen, og man bør derfor unngå stress, kraftig varme (badstu!), alkohol og sterke krydder.
Vanskelig behandlbare tilfeller kan gis lysbehandling (PUVA-behandling), og det finnes også sterkere spesialmedikamenter. Disse må styres fra en hudavdeling.

Det er ikke vanlig å ha dette i munnhulen.

Hvis noen har stilt denne diagnosen på deg har de også ansvar for å gi deg informasjon om hvordan du skal forholde deg fremover og hjelpe deg deg til tilbud om behandling.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn