Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Leddsmerter og psoriasis

Spørsmål

Jeg skal til revmatolog for 4. gang på torsdag. De andre gangene har de spurt om jeg har har psoriasis. Siden forrige gang jeg var der har jeg med ugjevne mellomrom hatt ett rødt utslett på høyre håndrygg, og på øverste fingerledd på høyre ringfinger. På samme finger har jeg også hatt noe som kan se ut som såkalt psoriasisnegl. Det begynte gradvis, gikk over noen måneder, og forsvant gradvis. Grunnen til at jeg skal til revmatolog er fordi jeg er plaget med leddsmerter som kommer og går på forskjellige plasser, og stivhet i korsryggen. Dette har jeg vært plaget med siden før jeg.fylte 18. Jeg lurer på om det kan være psoriasisartritt jeg har. Og lurer på om du ut i fra disse bildene kan si noe om dette ser ut som psoriasis. Jeg har også geografisk tunge, som jeg også har hørt at kan ha en sammenheng med psoriasis.

Kvinne 26
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Som du sikkert skjønner er det ikke mulig å gi noe sikkert svar her, men kan gi en vurdering av bildene. 


1. Neglen din kan gi mistanke om psoriasis. Her får man små prikker, fortykkelse og avløsning av den ytterste delen. Man må utelukke en soppinfeksjon som kan se helt likt ut. Du bør ta en prøve av neglen for å utelukke neglsopp (kan gjøres hos fastlegen). 


2. Utslettet på håndrygg og finger synes ikke jeg likner på psoriasis. Det ser mer ut som eksem eller en irritasjon i huden. Psoriasis vil stort sett heller ramme albuer og knær. 


3. Riktig at geografisk tunge ikke har noen sammenheng. 


Din revmatolog kan henvise deg til en hudlege for en vurdering ved behov. Håper svaret var til hjelp.