Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Laserbehandling

Spørsmål

Hei, Refererer til et tidlige svar, og så har jeg noen spørsmål videre: https://www.lommelegen.no/hud/utslett/legesvar/rodhet-i-huden/71136525 Håper du får opp linken fra et tidligere svar du har gitt meg, men gjelder laser mot rødhet i huden (ansiktet). Du skrev at effekten er variabel, men vil det si at man kan få noe, eller ingen effekt? Eller betyr det at det ikke er sikkert, at man klarer å fjerne rødheten? Jeg har kjøpt Roseliac UV hos Apoteket, men jeg blir fremdeles veldig rød i kinnene, og ørene. Har som sagt hatt dette en stund, men synes det er litt plagsomt. Føles ut som om ansiktet mitt koker. Det er ingen andre jeg kjenner, eller i familien min som blir slik. Vil det være nødvendig med mange laserbehandlinger, eller er det slik at 2-3 kan holde? Tenker på om behandlingen er varig, eller om man MÅ gjøre flere i perioder fremover i livet. Har lest om at man fjerner noe blodkar, men er rart at varmen sprer seg til ørene også. Føler meg ellers ikke særlig stresset eller noe sånt, så tror ikke det er noe slags "psykisk" problem. Da jeg leste noe om det. Synes det bare er irriterende å bli slik i blant. Har også prøvd antihistamin på resept, men det var for rødhet på knærne. Hjalp ikke stort, og jeg blir rød i ansiktet når jeg kommer inn i varmen f.eks Selv om jeg har smurt på den Roseliac UV kremen. Bor i Oslo, så tar gjerne en time innom Oslo Hudlegesenter f.eks.

Mann 22
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Husker svaret fra sist. Svarer på spørsmålene punktvis under. 


1. Keratosis rubra pilaris er en tilstand det er veldig vanskelig å spå effekten av laserbehandling. Min personlige erfaring er at ca. halvparten merker fin bedring, mens den andre halvparten har mindre til ingen effekt. Så "worst case" er at det ikke fungerer. Det er ingen måte å forutsi det enn å prøve. 


2. Etter boka er det vanlig å ta 3-4 behandlinger. Vi pleier typisk  å ta 1 behandling først. Hvis man føler bedring, kan 2-3 holde. 


3. Reduksjon i rødhet der det fungerer er ofte varig. Men mange opplever gradvis tilbakefall, og vedlikeholdsbehandling en gang i året er relativt vanlig. 


Håper svarene var litt bakgrunnsinformasjon til hjelp. Behandlingen gjøres typisk høst/vinter når det ikke er sol ute. Du kan lese mer på linken under: 


 https://www.oslohudlegesenter.no/behandlinger-laserbehandling-laser-mot-blodkar.html 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-