Kuler og rød prikker i huden

Spørsmål

Hei. Jeg er litt rådløs nå, har vært hos x antall fastleger og to ganger hos hudspesialister ved sykehuset angående hudplager jeg har. Har nå hatt disse røde prikkene i 4år(!) uten å bli noe klokere på hva det er. De klør ikke og jeg merker dem ikke annet enn at jeg ser dem. Deg varierer litt hvor mye jeg har, men det er alltid noen. Hovedsakelig på legger, men har den siste tiden fått litt på føttene, rumpa og albuene. De blir nest om til skorper etterhvert som detter av og huden under er helt vanlig. Legene jeg har vært hos mener det har sammenheng med barbering, men som jeg sa til dem så barberer jeg neg ikke på føtter, albuer, rumpe og lår. Jeg prøvde også å gå lenge uten å barbere leggene, det hadde ingen effekt, har prøvd utallige kremer både på resept og uten, men ingen effekt. Har du noen ide om hva dette kam være? Skal prøve neg hos ny fastlege igjen snart.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Jeg klarer ikke gi deg sikkert svar uten å ha sett deg. Utslettet og beskrivelsen kan passe best med en type elveblest. De kan noen ganger være trykkrelatert på områder du beskriver. Elveblest er spesielt aktuelt hvis de varer under 24 timer på et sted, og flytter seg rundt. Diagnosen du har fått er follikulitter, eller hårrotsbetennelser etter barbering. Det ser mer kviseliknende ut, typisk med et hår i midten. SÅledes burde disse to tingene være greit å skille ad. 


Så hva bør du gjøre? 

Hvis man mistenker elveblest kan du forsøke å ta et anti-histamin over en periode. Hvis du har utslettet når du er hos legen er det veldig fint å få tatt en biopsi. Det er en liten hudprøve som sendes til laboratoriet, og ofte gir god indikasjon på diagnose / årsak. 


Håper svaret var til hjelp

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-