Knute i huden

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en knute aktig ting på venstre overarm/skulder som jeg har hatt i sikkert over 1 år nå, og har stusset på hva det kan være for noe, har lest litt om hudkreft og begynner å tenke på mye unødvendig soling som jeg har drevet med oppover i tiden. Først når jeg fikk den trodde jeg det var en liten rød kvise som jeg klemte på, men så ble den til en knute aktig ting etter hvert. Den har ikke blitt noe større i omkrets, den har holdt samme størrelse hele tiden. Den klør eller blør ikke, men har en liten rød prikk i seg.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Dette er mest sannsynlig et dermatofibrom (liten arrknute) eller en innkapslet hårsekk. Det som må utelukkes er et basaliom. Sistnevnte omtales også som den snille type hudkreften. 


Du bør la en lege se på dette. Ofte kan man gi svaret med å undersøke med et dermatoskop. Hvis man er usikker er det naturlig å ta en liten  hudprøve (biopsi). Denne sendes til laboratoriet. 


For dermatofibromer og innkapslede cyster vil man normalt sett ikke gjøre noe mer. Skulle det mot formodning være et basaliom, er behandlingen å fjerne det med frie kanter kirurgisk. 


Håper svaret er til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-