Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klumper på penis og skabb.

Spørsmål

Hei! Jeg og min samboer bodde en kort periode sammen med en familie mens huset ble pusset opp. En fikk påvist skabb, og vi behandlet oss hele gjengen. Etter vi flyttett inn i vårt hus fikk noen i huset fått tilbakefall, og vi behandlet oss alle sammen på nytt siden jeg klødde litt rundt sete og hadde noen røde "klumpete" utslett, nesten som kviser. Min samboer klødde også, men hun var to ganger hos fastlege og en gang hos hudlege for å sjekke, men fikk ikke konstantert skabb. Hun er gravid og lege/hudlege konstanterte dette med svangerskapskløe/utslett. Vi gjorde uansett alle tiltak for å være sikker, som å vaske alt, bytte dyne, sette vekk sofa og var veldig nøye med smøring på kvelden før vi la oss. Vi smurte oss to ganger med nix med en ukes mellomrom. En eller to uker etter den siste kuren/smøringen ser jeg nå at jeg har fått to røde og litt harde "klumper" på penis, som jeg merker klødde litt, og spessielt under samleie. Jeg har ett lite mikroskop som jeg kan koble til min telefon, og jeg prøvde å sjekke disse to kviseligende klumpene. Begge er ikke så langt unna hverandre, og det eneste jeg kunne se felles for disse er det jeg tok bilde av. Det ser jo ut som skabb, uten at jeg vet hvordan skabb ser ut. Men det bevegde seg ikke, og klumpene klør ikke lengre nå, men er hoven og ser ut til å "tørke ut" Kan dette være skabb? Død eller levende?

Mann 31
Svar

Hei,

Jeg forstår at du er bekymret for at du fortsatt kan være smittet med skabb siden du har oppdaget utslett på penis.

Du og din samboer har bodd i samme hus med en som har vært smittet av skabb. Jeg forstår at hele husholdningen behandlet seg samtidig og at behandlingen ble gjennomført som anbefalt med en ukes mellomrom og det ble gjennomført miljøsanering.

Da du og din samboer flyttet inn i huset deres fikk dere plager. Du fikk kløe og utslett til baken og din samboer fikk kløe. Dere behandlet dere for andre gang i to omganger med en uke imellom. Du beskriver at behandlingen ble utført til kvelden og at dere utførte miljøsanering. Ble behandlingen og miljøsaneringen utført etter retningslinjene til Folkehelseinstituttet? Det er nemlig svært viktig å gjennomføre denne grundig. 

Utfra bildet er det vanskelig å si om klumpene til penis er skabbmidd eller ikke. Du beskriver at de to klumpene til penis klør under samleie. Klør du ellers på kroppen?

Jeg synes det er vanskelig å si om du er ferdigbehandlet eller ikke. Hvis ikke klumpene forsvinner og/eller du og/eller din samboer opplever kløe,  synes jeg du bør ha lav terskel for å kontakte lege for undersøkelse.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-