Klump i hodebunn

Spørsmål

Hei! Merket for noen uker siden en slags flat klump i hodebunnen ved en tilfeldighet. Den har ikke gjort vondt eller blødd. Jeg trodde først det var en kvise, og klødde en del på den. Etterhvert ble det sår som væsket litt, men desinfiserte og smørte Brulidine på, og etter en uke grodde såret. Dessverre er «klumpen» der fortsatt. Den er mindre enn en fingernegl, og den har «konsistens» som en slags føflekk, men familie som har tatt en rask titt på den tror ikke det er en føflekk. Bør jeg gå til hudlege med dette? Hva kan det være? Det er ikke til bry eller sjenanse, jeg er bare bekymret for at det kan være noe alvorlig. (De to første bildene er slik den ser ut til vanlig, de to siste er etter jeg pillet på den.) Tusen takk for hjelpen!

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Fra bildet ser dette mest ut som en vorte. Det er en ufarlig virusinfeksjon, tilsvarende hva man kan få på hender og føtter. Det man må utelukke er et basaliom, som er en type solskade. Et basaliom er heller ikke farlig, men bør fjernes. Således bør denne klumpen sjekkes. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg synes det er naturlig at en lege ser på det. Vi har mikroskop som gjør at man kan se i dybden, og ofte gi sikre svar om årsak. Ved usikkerhet tas en liten biopsi (hudprøve) fra området. Det kan gjøres hos deres fastlege, eller en hudlege der dere bor. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-