Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klump i hodebunn

Spørsmål

Hei! Merket for noen uker siden en slags flat klump i hodebunnen ved en tilfeldighet. Den har ikke gjort vondt eller blødd. Jeg trodde først det var en kvise, og klødde en del på den. Etterhvert ble det sår som væsket litt, men desinfiserte og smørte Brulidine på, og etter en uke grodde såret. Dessverre er «klumpen» der fortsatt. Den er mindre enn en fingernegl, og den har «konsistens» som en slags føflekk, men familie som har tatt en rask titt på den tror ikke det er en føflekk. Bør jeg gå til hudlege med dette? Hva kan det være? Det er ikke til bry eller sjenanse, jeg er bare bekymret for at det kan være noe alvorlig. (De to første bildene er slik den ser ut til vanlig, de to siste er etter jeg pillet på den.) Tusen takk for hjelpen!

Kvinne 27
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Fra bildet ser dette mest ut som en vorte. Det er en ufarlig virusinfeksjon, tilsvarende hva man kan få på hender og føtter. Det man må utelukke er et basaliom, som er en type solskade. Et basaliom er heller ikke farlig, men bør fjernes. Således bør denne klumpen sjekkes. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg synes det er naturlig at en lege ser på det. Vi har mikroskop som gjør at man kan se i dybden, og ofte gi sikre svar om årsak. Ved usikkerhet tas en liten biopsi (hudprøve) fra området. Det kan gjøres hos deres fastlege, eller en hudlege der dere bor. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-