Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klør over hele kroppen om natten og utslett på hender

Spørsmål

Jeg er en 23 år gammel mann som sliter med kløe over hele kroppen. Kløen er værst om natten og der er så ille at det går ut over søvnkvaliteten min. Jeg har også nylig fått utslett på mine hender.

Mann 23
Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Listen over mulige årsaker som kan gi kløe er lang. Hvis man fant skabb får kuren du fikk vil ette være årsaken, og kan henge i noen uker. Det er viktig å gjøre behandlingen riktig, ellers kan symptomene kommer tilbake. Måten man diagnostiserere en skabbinfeksjon er å finne midden i et avskrap fra huden. Hvis det ble påvist og kløen varer, ville jeg tatt en oppfølgingstime hos legen du var hos. Det finnes tabletter som også kan vurderes ved behandlingssvikt.

Elveblest er en god mulighet som årsak alene. En vil da ikke finne noen tegn til infeksjon, men man får plutselig raskt innsettende kløende flekker på kroppen. Det behandles med anti-histaminer.

Så hva bør du gjøre?

Du trenger en ny undersøkelse av huden, og gjerne hos legen som har sett deg allerede. Du kan prøve med zyrtec alene, det vil hjelpe raskt ved elveblest. Håper svaret var til hjelp!

LES MER OM ÅRSAKER TIL KLØE I HUDEN