Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe på ryggen under skulderblad. Notalgia paresthetica?

Spørsmål

Hei! Jeg valgte hudlegen, men kanskje dette hører til nevrologi. Jeg har en kløe på ryggen, litt nedenfor skulderbladene som kommer og går, har hatt dette et års tid. Kløen ledsages av en slags smertestøt som går innover i huden; vanskelig å beskrive. I området det klør, er det ingen utslett, og ingen føflekker (jeg har hatt malignt melanom, men ikke på ryggen). Men området er litt følelsesløst og numment. Jeg e r også plaget med mye uro i bena (leggene), og undrer om dette kan ha en sammenheng. Hvordan kan jeg finne ut mer om hva dette er; hva bør jeg be legen om? Jeg har nevnt dette for både lege og hudlege, men ingen av dem har noe svar, og det er ikke blitt gjort videre undersøkelser. Nå begynner dette å bekymre meg og jeg vil finne ut av hva dette kan være! Kan det skyldes vitamin- og mineralmangel på noen måte?

Kvinne 50
Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Ved kløe under skulderbladet uten utslett vil man først tenke på en tilstand som heter notalgia paresthetica. Hvis du søker online på det vil du få mye informasjon. Det er en type "nervekløe" som ofte er kronisk eller gjentagende over tid. Årsaken tror vi er trange nerver særlig i nakken.

2. Jeg tror ikke det har noen sammenheng med uro i bena.

Så hva bør du gjøre?

Les om tilstanden over og se om det kna passe. En vil ofte ta en MR av nakken for å sjekke at det ikke er trangt noe sted. Fastlegen din kan henvise deg. Du kan jo gjerne også sjekke magnesium hvis du har urolige ben på en blodprøve. Hudmessig behndles kløen ofte med en kortisonkrem når den kommer.