Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe på pungen. Sopp eller skabb?

Spørsmål

Hei, Har en tid hatt voldsom kløe flere steder på kroppen pga noe små kuler som kommer å går. Legen mener det er en kronisk hudinfeksjon. Jeg har også en kløe som jeg ikke har pratet med lege om, har i perioder voldsom kløe på skrotum og pungen. Gjerne på begge sidene av pungen, huden kan også bli mye hardere der det klør. Skrotum, mellom pungen og anus kan det også klø, merker der som en "streng" som blir mer følbar. Ingen av disse stedene vises det små kuler som er andre steder på kroppen. Derfor har jeg ventet med å nevne det for legen, for man ser ingenting. Hva kan dette være, å hva kan gjøres? Takk for svar.

Mann 43
Svar

Skjønner at du er plaget. Kløe på pungen er veldig plagsomt og veldig vanlig. Det er mange årsaker til at det er kløe til pungen, noen av de kan være: 


-Infeksjon med for eksempel sopp eller skabb. Skrittsopp er ikke uvanlig hos menn. Se denne lenken. Det er mange som er smittet med skabb. Se denne lenken. Skabb infeksjon hos menn kan gi kuler og knuter på penis og pungen. Det er derfor viktig å informere legen din om dette. 

- Hudsykdom som for eksempel psoriasis eller eksem. Siden du har utslett ellers på kroppen kan det være et ledd i denne plagen. Det er ikke uvanlig å få eksem eller psoriasis plager også i underlivet. 

- Lokal irritasjon: Barberer du deg til underlivet? Endel vil oppleve irritasjon og kløe ved barbering.

- Klø klore sirkel: Det å komme inn i en kløe klore sirkel er uheldig. Vedvarende kloring kan føre til at huden blir fortykket og du får et eksemområde av kloringen. 


Hva du kan gjøre:

Det er viktig å fortelle legen din om plagene til underlivet. Det er mye man kan gjøre som kan bedre situasjonen avhengig av diagnose. 

Det er viktig å unngå kloring. Hold huden tørr, unngå tettsittende undertøy. Smør morgen og kveld med fuktighetskrem som du kjøper på apotek. Du kan også prøve en krem som inneholder iktammol. 


Håper svaret var til hjelp!