Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe på penishode og i anus

Spørsmål

Hei! Har de siste dagene slitt med en voldsom kløe på penishodet og i rumpehullet. Har en liten rød flekk på penishodet som ser ut som utslett. Fikk disse kløene til ca samme tid. Dette er helt ekstremt på morgenen, men gir seg mer og mer ut over dagen. Hva kan dette være? Takk på forhånd.

Mann 21
Svar

Hei,

Det er flere årsaker til kløe til penis og endetarmen.

Lokale infeksjoner vil kunne gi kløe. For eksempel vil en seksuelt overførbar sykdom i noen tilfeller kunne gi deg plager med kløe og utslett. Hvis du har hatt ubeskyttet sex, bør du kontakte legen din for å teste deg for kjønnssykdommer. Hudsykdommer som for eksempel psoriasis, lichen eller eksem vil kunne gi utslett og kløe.

Plagene dine har vart i kort tid, om du ikke har hatt ubeskyttet sex kan du forsøke lokalbehandling for å se om det lindrer plagene. På apoteket kan du få råd om fuktighetskremer som du kan forsøke, alternativt kan du forsøke en salve som inneholder iktammol og/eller sink . Du bør smøre morgen og kveld på området der du er plaget. Hvis plagene vedvarer eller øker bør du kontakte lege for en undersøkelse.

Håper dette var til hjelp!