Kløe på armene

Spørsmål

Jeg har vært veldig plaget av en intens kløe i begge armene. Har prøvd kortison krem Betnovat 0,1% og tabletter Attarax, men ingen ting har vært til hjelp. To ganger har jeg gått på antibiotika kurer og da har jeg merket at kløen er bedre. Nå sist var det Ery-Max250 mg. Er det noe stoffer i dette som kan brukes kun for å lindre kløe?. Til tider blir jeg helt desperat og klør så jeg får sår på armene. Den var jeg ferdig med for ca 1 uke siden og nå er det på'n igjen. Til orientering fikk jeg satt inn protese i høyre skulder etter velt på motorsykkel. Dette var i 2008 og det var vel etter det denne kløen begynte

Kvinne 67

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det under. 


1. Det er ingenting i Ery-Max eller antibiotika som er kløstillende. Disse medisinene inneholder antibiotika som fjerner hudinfeksjoner. Hvis man har infisert eksem, brennkopper eller en hudinfeksjon (som kan klø) vil de hjelpe. Forventningen da er dog at problemet skal være borte etter en kur. 


2. Jeg kan ikke se noen relasjon mellom protesen og kløen. Det virker ulogisk. 


3. Kløe i armene kan ha mange årsaker. De vanligste årsakene til langvarig kløe er eksem og elveblest. I første omgang hos deg er det viktig å få avklart årsaken. Eksem ses som et småprikkete kløende utslett som kan være gjentagende over tid. Ved eksem vedvarer utslettet over flere dager, og kremer som Betnovat demper symptomene. Elveblest ser veldig annerledes ut, med hovne vabler liknende når man stikkes av brennesle. 


Hva bør du gjøre? 

Jeg synes det er naturlig at en hudlege undersøker deg. Ta gjerne blider av utslettet slik at du har det på timen. 


A: For eksem vil en lappetest mot allergi ofte tas. Det utelukker vanlige årsaker som er i kontakt med huden og kan gi kløe. For eksem finnes alternative behandlinger som protopic krem og lysbehandling.


B: For elveblest er det kommet nyere medisiner som xolair som har god effekt. 


Før man gir råd om behandling, må man komme nærmere årsaken tli at du klør. Fastlegen din kan henvise deg til en hudlege, eller du kan oppsøke en privat der du bor. 


Håper svaret var til hjelp!