Kløe og utslett

Spørsmål

Hei Hei jeg har til stadighet prøvd og få legen min til og ta flere prøver siden jeg klør og klør. Det har virket som huden min har vært veldig tørr etter vi kom hjem fra to ukers ferie i Bali. Nå har det seg slik at jeg er 17uker 4dager gravid. Jeg får til stadighet høre at dette er svangerskapskløe....de har tatt blodprøver for og sjekke "lever" alt ok. Så nå har jeg da fått kløetabletter og må finne meg i det, noen har det hele livet sa legen... javel sier jeg men mannen min klør og har utslett han også?? Får dessverre ingen spesielle svar som jeg blir klokere av. Kløetablettene har hjulpet men jeg står jo dessverre uten svar. Samt at jeg har en gnagende uro siden mannen min dessverre klarte og smitte familien med skabb for ca 1 år siden. Legen min og legen hans sier at dette ikke er skabb men jeg får ikke fred. Jeg har nå fått 7 veskende blemmer som nå har blitt til skorper fordi jeg har klødd dem i filler... disse er plassert på lår, rompe og lysken. Mannen min har flere veskende blemmer over hele kroppen. Kløetablettene har vært dempende.

Ellers så fikk jeg en dyp venetrombose etter min første fødsel, nå må jeg ta blodfortynnende sprøyte hver dag samt bruke støttestrømpe. Legen vil helst ha meg sykemeldt ut perioden men pga økonomien er ikke jeg spesielt interessert i dette. Pendler 1t 15m en vei hver dag altså 3timer i bil og 7 timer på kontor. Så jeg lurer på om det er litt vell idioti av meg og prøve og trumfe igjennom å jobbe? Føler meg jo frisk og opplagt!!! Bortsett fra at jeg er trøtt når jeg kommer hjem...men det er vel heller ganske normalt. :-) Ha en fin dag.

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er generelt nesten umulig å stille en huddiagnose pr internett, uten å se utslettet selv, så jeg får tenke litt høyt sammen med deg:

1) Det er lite sannsynlig at din mann har svangerskapskløe :)!

2) Dersom dere begge har samme type utslett og kløe, er det rimelig sannsynlig med noe smittsomt, om enn ikke sikkert.

3) Væskende blemmer som du har klødd på, og nå har blitt til skorper, kan dreie seg om brennkopper, som også er smittsomt. Dette kan man med letthet ta prøve av, med en bomullspinne som sendes til dyrkning for å se om der er noen bakterier der.

4) Skabbmuligheten er ikke noe å spekulere seg frem og tilbake på, da tar man prøver og ser etter skabb, og enten bekrefter eller avkrefter dette.

5) vedr. Bali: Du skriver ikke noe om utslettet kom etter Bali-oppholdet, men hvis det er tilfelle, så er jo dette i tropene, og der finnes forskjellige parasitter som kan legge seg under huden og gi blemmer og byller.

Konklusjon:
Dere har nok åpenbart et eller annet, og det bør du finne ut av ved å få en eksakt diagnose.
Dersom din lege ikke kan stille diagnosen, eller ikke "vil" ta prøver som du sier, bør du bli henvist til en hudlege, hvilket jeg absolutt synes du skal i dette tilfellet. Din mann bør gå samtidig synes jeg.

Jeg har altså ikke mulighet for å gi deg en eksakt diagnose her over internett, men håper jeg har gitt deg noen råd om hvordan du skal ta fatt på dette videre.
Sett at du / dere f.eks. har brennkopper, er det også smart å bli kvitt dette før fødselen, for å unngå smitte til det nyfødte barnet, så kom deg til en hudlege, og lykke til !