Kløe og svie ved endetarmsåpningen

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 46 år som i en fire måneders tid har hatt plager med sårhet, stikkende følelse, ømhet og svie/varmefølelse fra endetarmsåpningen/området rundt. Det hele begynte ganske forsiktig med at det kjentes ut som om det var blitt små sprekker eller papercuts i huden i eller rett rundt endetarmsåpningen. Dette var ikke særlig plagsomt, men kjente det ved bevegelse, sårt når hudflater gnisset mot hverandre. Forsøkte etterhvert å smøre på med litt mild fuktighetskrem, AC3 og Scheriproct, men uten at dette lindret nevneverdig. Kjentes mer ut som om det fremprovoserte mer ubehag. Det har etterhvert blitt plagsomt å sitte, samt at bevegelse/fysisk aktivitet slik at jeg begynner å svette/blir varm gjør plagene verre. Det er også vanskelig å få sove da varmen under dyna fremprovoserer plager - kan da svi og det blir økt varme i området. Også plagsomt ved toalettbesøk, kjennes ut som avføring da glir over sårheten i huden, og det kan gjøre vondt lenge etterpå, samt føles trangt. I det siste så kjenner jeg også at sårhet og stikking i huden sprer seg fremover mot pungen og helt til undersiden av denne. Ble nylig undersøkt av hudlege, som ikke kunne finne noe unormalt - altså ingen utslett, blemmer, uvanlig rødhet etc. Også undersøkt av gastrokirurg tidligere - denne fant at jeg hadde flere innvendige hemoroider, men kunne ikke se noen sår/fissurer. Han kunne ikke svare klart på om hemoroidene kunne forklare plagene jeg har. Hudlegen anbefalte bruk av A-Derma Dermalibour Reparerende/Barriere krem, evt La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Har så langt forsøkt med den reparerende kremen i cirka tre dager, men finner at denne også har tendens til å forverre plagene noe en tid etter påføring (huden føles sår og tørr). Har etterhvert blitt skeptisk til å påføre kremer og salver, da det ikke virker å hjelpe, heller det motsatte. Hva i alle dager skal jeg finne på for å bli bedre av plagene? Håper dere har noen konkrete råd å komme med. Takk for hjelpen.

Mann 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. I første omgang må man jo forsøke avklare årsaken. Fint du har vært hos hudlege og fått avkreftet noen hudsykdom. Av spørsmålet ditt skriver du det var påvist indre hemoroider. Det er en veldig vanlig årsak til plagene dine, og kan gi periodevis fissurer i huden som svir. Jeg vil anse det naturlig at du oppsøker din gastrokirurg for en kontrolltime og ny undersøkelse med anoskopi. Symptomlindrende kan du forsøke xylocain gel (bedøvende krem) og locobase fet krem inntil den tid. 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn