Kløe etter skabb

Spørsmål

Hei, Jeg har blitt smittet av skabb. Har nå tatt to behandlinger med Permantrin, den siste fire dager siden. Jeg klør fortsatt og jeg har fått to nye utslett på låret i dag. Jeg har vasket alt på 60 grader, lagt klær i fryser natten over. Har også latt soverommet stått ubrukt i fem døgn. Kan jeg smøre meg inn en tredje gang? Eller er det en annen behandling?

Kvinne 52

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Det høres ut som du har gjort alt riktig. Behandlingen skal gjøres 2 ganger. Det er vanlig med kløe i en periode på 3-6 ukers tid i etterkant av også vellykket behandling. Jeg ser derfor ikke noen grunn at du gjør det en tredje dag, såfremt du har gjort det riktig. Kremen skal smøres fra hake til tær, og en vanlig voksen trenger  1.5-2 tuber per gang. 


2. Du kan bruke en kortisonkrem fra apotek mot kløen og utslettet. Det er ganske vanlig å gjøre første tid etter Nix. 


3. Skulle utslettet vedvare utover 4 uker er det naturlig å ta en kontroll hos legen. Hvis man er uheldig (som er sjelden) å ikke bli bra, vil en lege da vurdere tabletter. 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn