Kjønnsvorter i urinrørsåpningen

Spørsmål

Som du ser på bilde har jeg lagt merke til en form for slags kuler/eggsekk? Som vokser rett ved ingang av hullet og ut. Veldig synlig når jeg åpner hullet og ser. Men frendeles synlig ellers. I tilleg blir penus tør og jeg får noe ekstra hud eller talg som det kalles når jeg leser om det. Eg hvit lignene skinn som går litt vanskelig av i dusjen, du der det litt på bildet også. Jeg har brukt kremen: Canesten 1% en god stund mrn ser ikke ut som plagen går bort. Jeg er mest bekjymret for den første jeg har skrevet om.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Man må alltid ta noe forbehhold når man bilr bedt om å stille en diagnose ut fra medsendte bilder, men etter alt å dømme så er det du har i urinrørsåpningen det som kalles kjønnsvorter eller condylomer. Condylomer er godartede vorter som er fremkalt av seksuell overføring av en genotyp eller slag av det som kalles HPV-viruset (human papilloma virus) og som kan være årsaken til en rekke tilstander nedentil, herunder altså også condylomer som er fremkalt av genotypene 6 og 11. Det finnes mer enn to hundre forskjellige varianter av viruset hvorav et førtitall fremkaller forandringer i de genitale organer. Kjønnsvorter er ikke farlig på noen måte, men de fleste synes de er sjenerende og vil derfor ha dem bort;- de kan dessuten smitte til en seksualpartner. 


Det øvrige du nevner vis a vis noe avløsning av hudflak på penishodet har ingen sammenheng med condylomene og representerer sannsynligvis ikke sopp, så canestenkremen kan du rolig slutte med. Derimot kan du kjøpe apobase krem på apoteket og smøre området tynt to ganger daglig, eventuelt etter skånsom skylling av området med lunkent vann og forsiktig avløsning av det som er løst. 


Du må gå til en lege for å få behandling for condylomene dine, det finnes ikke noe middel uten resept. Condylomer i urinrørsåpningen kan være litt problematiske å bli kvitt, så det er å anbefale at du helst blir henvist til en spesialist i hud og kjønnsykdommer for disse. Vanligvis må du ha henvisning fra enten fastlegen eller annen lege i primærhelsetjenesten, medmindre du bor i nærheten av de større byene. Noen, som Oslo, Bergen og Trondheim og Tromsø har egne klinikker for seksuelt overførbar sykdom hvor det er lett å komme til og hvor det arbeider leger som har bred erfaring i disse sykdomstypene. I byene finnes det ikke sjelden også hudleger som ser på pasienter uten henvisning. God bedring og lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn