Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette være et condylomatøst område ?

Spørsmål

Hei. Jeg har to små røde flekker på skaftet på penisen min som ikke vil gå vekk og er irriterende. Noen ganger når jeg masturberer kan det komme rifter eller sår på dinne to punktene. Først konkluderte jeg med at jeg hadde fått herpes og jeg gikk til legen for å få meg sjekket. Testen ble negativ på herpes så nå er jeg veldig usikker på hva det kan være. Jeg har hatt det helt siden slutten av august og det ser ikke ut til å gå vekk. Har lest og hørt at herpes er noe som kommer og går, det jeg har mener jeg er der konstant og er plagsomt. Første gang jeg fikk sår på skaftet var under samleie med en ny partner i slutten av august og jeg masturberte meg selv, da var penisen ganske tørr og på grunn av dette ble jeg sår på grunn av friksjonen. Jeg og min nye partner hadde sex uten kondom når dette skjedde og hun slo fast at hun ikke hadde noen sexuelt overførbare sykdommer. Lurer derfor veldig på hva dette kan være. Er det muligheter for at jeg har fått sopp eller noe lignende på disse to punktene på penis? Legger ved et bilde hvor du kan se to røde plasser på penisen.

Mann 22
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Selv om det tilsendte bildet slett ikke er verst så er det nok litt for liten oppløselighet, selv ved forstørrelse til ut fra bildet å kunne stille noen sikker diagnose her. Ut fra sykehistorien din samt de to områdenes utseende på bildet kan herpes utelukkes, det ser ikke slik ut og arter seg heller ikke som et slikt kronisk rødt og irritert område. Sopp ligner det heller ikke på. Det området som ligger nærmest kameraet ser nokså uspesifikt ut, mens det som ligger noe lengre vekk kan synes å kunne ha noe å gjøre med condylomer eller kjønnsvorter. Ikke alltid ser condylomer ut som condylomer, dvs. at det ikke fremtrer som distinkte vorter, men ligger flatere til i hudens nivå og presenterer en dypere farge enn omgivende hud samt ha lett for å flasse og virke irritert. Ikke sjelden sees slike områder rundt manifeste vorter. 


Det er i grunnen det eneste forslaget jeg kan komme opp med av diagnose, og den må tas med alt mulig forbehold, telemedisinen er nok kommet et stykke på vei, mens et enkeltbilde sjelden gjør den diagnostiske susen. Det du bør gjøre er å få en time hos en hudlege eller dermatolog og få ham eller henne til å undersøke områdene, eventuelt da å ta en biopsi, dvs. en ørliten del av huden og sende til pathologen for nærmere undersøkelse. Hvis denne diagnosen viser seg å være riktig vil dermatologen bestemme hvilken behandling som passer best i dette tilfellet. God bedring og lykke til !