Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette være en herpes ?

Spørsmål

Hei jeg har hatt en liten kvise/blemme 1 gang i måned.De siste 3 månene. Jeg har ikke fått noen åpne sår. Jeg lurer på om det er herpes eller vanlig kvise? Hvordan ser man forskjellen på en kvise og herpes blemme/sår? Det har vært litt vondt/Kløe men gitt seg på 1-3 dager. Eller er det jeg som overtenker forbigående problem? Alle herpes utbrudd gir synlige sår isåfall?

Mann 25
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Siden kvisen du snakker om har kommet tilbake tre ganger i løpet av samme antall måneder så kan det ikke utelukkes at det kan dreie seg om en herpes. Vanlige kviser vil sjelden komme tilbake på samme sted og spesielt ikke etter med den samme regelmessighet som den du beskriver. Herpes simplex kan godt ligne en kvise og trenger ikke bli et åpent sår slik herpes vanligvis vil medføre. Derfor kan  det være vanskelig å skille på en herpes og en kvise bare bedømt ut fra utseendet. En vanlig kvise gjør neppe særlig vondt i de fleste tilfeller. 


Enten du har den kviselignende blemmen nå eller at den kanskje allerede er borte så bør du oppsøke legen når den har brutt frem og be om at det må bli tatt en herpesprøve av den. Det er en enkel undersøkelse som består i at legen stryker over kvise- eller sårområdet slik at det kommer litt fuktighet på en vattpinne. Denne blir så sendt til legens mikrobiologiske laboratorium hvor den blir undersøkt på herpes. Svaret får du vanligvis innen en uke. Lykke til ! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-