Isotretinoin og hårtap

Spørsmål

Hei, Jeg har et spørsmål ang.seboreisk eksem. Jente 33 år. Jeg har slitt med seboreisk eksem i hodebunnen over 1,5 år nå. Vært hos flere forskjellige hudleger.Feite områder bak ørene, bakhode og rundt hårfestet. Tørr hodebunn midt oppå midt oppå. og skorper som skjeller. i hodebunn. Rød, betent hodebunn, ser solbrent ut.sårt når jeg tar på områdene. Prøvd fungoral, selukos, dermovat,diprosalic, tetracycliner, salisylsyre, urtemedesiner, utelukke matvarer etc. Mitt største problem med dette eksemet er at jeg har mistet og mister masse hår. Håret detter lett av i de i feite områdene, og på hårene jeg mister sitter det fast en klump med talg i enden. Jeg vet at dette kommer av eksamen, har tatt utallige blodprøver hos hudlege, og kan utelukke at jeg har noen mangler. Har bra verdier jern, b vit. Østrogen og testo er også innenfor normal.stoffsktifteproblen osv også testet og kan utelukkes. Min hudlege vil nå at jeg skal begynne på isotretinoin 20 MG pr dag, i håp om å redusere talgproduksjon i hodebunn. Mitt spørsmål er, jeg ser at en bivirkning er hårtap. Vis jeg googler rundt ser jeg noen skriver at det en en vanlig bivirkning, noen skriver at det er sjelden bivirkning, og noen skriver det er dosetelater. Mitt største mareritt nå er å miste ennå mere hår! Kan du gi meg en mening på dette? Jeg blir gal av å Google! Hvor vanlig er hårtap? Å hva menes med doserelatert? Er 20 mye / lite for meg? Kan nevne jeg veier 65 kg! Hudlegen ønsker ikke at jeg skulle ha lavere dose- da mente han jeg aldri ble ferdig på kuren.Jeg er veldig begymret for hårtap som bivirkning, i å med at det i grunn er derfor jeg begynner på ISO- for å hindre mere hårtap pga seboreisk eksem. Tusen takk vis du vil svare meg! Mvh Charlotte

Kvinne 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Når jeg leser beskrivelsen din er min første tanke også lavdose isotretinoin behandling. Det tror jeg er en god ide. Hårtap står som mulig bivirkning av isotretinoin. Det er dog en sjelden bivirkning vi ikke ser ofte, og der det skjer forbigående. Bekymring for det synes jeg ikke skal stoppe deg. Hvis hårtapet skyldes kløe og seboreisk eksem, vil forventningen heller være at håret blir tykkere når hodebunnen blir i orden. Hårtap grunnet isotretinoin er doserelatert, betydende høyere doser har mer risiko. 20 mg er hva vi k aller lavdose, og veldig lav risiko for hårtap. Jeg synes som nevnt at planen dere har lagt høres veldig smart ut. 


Håper svaret var til hjelp! 





Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn